3s + 3s = Tres (Therese), Sibelle, Simon & Shirin

Jag och Simon har njutit av hans ledighet genom att äta gott och titta på Let's dance, robinson-finalen (Jag älskar att Hasse vann!!!) och massa annat skit! Igår var vi hos min gammelmormor hela dagen, där vi bland annat tog generationskort. Vi är ju fem generationer med Sibelle! coolt

Idag har jag haft besök hela dagen! 
Evin kom, Daisy med lilla Nathalie och sist men inte minst farbror med hans Pernilla. Det har varit väldigt trevligt!

Shirin har dessutom gjort mig sällskap hela helgen. Asnice! Jag har lyckats övertala henne att stanna över natten också, så nu är hon och Simon i centrum och hyr film. Hoppas det blir New moon (!), jag har inte sett den än... Sibellan ligger och sover för tillfället, hon har varit vaken heeeeeela dagen. Hon är så snäll och lugn, alla blir imponerade! hihi

Nice mat as hell lagade jag idag! Kycklingfilé med pommes och vitlöksbröd.


Jag och Simon har antagligen bestämt datum för dopet, 6e juni. Nu ska vi bara höra med alla om det passar!

 



Jag tycker Simons profilbild på Facebook är sötast!


Bröstmjölk

När Sibelle föddes vägde hon 3440g och var 49 cm lång.
Nu, 8 dagar senare, väger hon 3685g och är 51,5 cm lång.
Allt ser väldigt bra ut!


Målet för idag blir att köpa en nappflaska att kunna mata med (tänkt till Simon)! Sibelles favorittutte är så fylld med mjölk så jag har börjat samla upp mjölken som bara rinner i en "kåpa" och sen fryser jag in den. Låter antagligen knäppt enligt vissa men jag blev tipsad av barnmorskan! Bröstmjölk kan man tydligen aldrig ha för mycket av!

Jag tänkte försöka fylla frysen, målet är att ha så det räcker tills Sibellan blir myndig och kan köpa mat själv! Skämtåtsido, bra att ha ifall jag blir tvungen att lämna Simon ensam med Sibelle nån gång. Bara att värma upp och mata! Asbra!


Dagens Sibelle



Idag drar jag och Sibelle till BVC. Vad vi ska göra där har jag faktiskt ingen aning om...
Imorgon och en vecka framåt är Simon ledig! Jag längtar!


Super-mommy

Jag tagit hand om Sibelle, hunden och lägenheten på samma gång! Känner verkligen att jag fått saker gjort idag! jätteskönt! Jag fick nämligen för mig att jag skulle hinna dammsuga, skura och handla idag och jag hann allt medans Sibelle tog sin 4-timmars-tupplur. Så idag är jag på asbra humör! Det enda som saknas här och nu är Simon ♥

Sibelle ligger och sover på mig för tillfället, mätt och belåten!



Snart kommer farmor Vigdis på besök så jag ska försöka få i Sibelle några droppar till innan dess och imorgon kommer Shirin och gör mig sällskap! wiihoo Ciao sålänge!


Bye bye illaluktande navelsträng!

Det är inte lätt att ta hand om både hund och bebis själv! Men ingen har ju sagt att det ska vara det heller... Jag irrar runt som en höna här hemma, Simon jobbar ju, men det funkar! Allt som har med Sibelle att göra funkar toppen. Jag har lärt mig hennes rutiner nu! Simon jobbar till och med fredag, sen är han ledig en vecka och det ska bli så jävla skönt!
Nu har jag ätit ett helt kakpaket till frukost, lite små äckligt faktiskt... Men det krävdes inte mycket av mig för att få i mig dom och nu har jag iaf stillat hungern för en stund. Jag tror jag ska lägga mig bredvid min söta lilla flicka och vila en stund nu. Hon e så varm och gosig!



Just ja! Sent igår tittade Sibelles söta navel fram och allt gick bara bra på återbesöket! Hörseltestet måste vi tyvärr göra om. Dom trodde att det fanns antingen fostervatten eller fosterfett kvar i högra örat och därför kunde inte apparaten visa om hon hade 100% hörsel där eller ej, men vänstra örat var skitbra! Bebisar går ju ner lite i vikt första dagarna innan mjölken och amningen kommit igång och sen går dom upp med bara farten! Sibelle har nog redan börjat gå upp i vikt (annars har hon bara "tappat" 20g sen födseln, dom kan tappa så mycket som 10% av sin egen kroppsvikt). Allt visade iaf toppenbra igår!


Appropå ingenting så har jag gått ner 9,5kg hittills! Det betyder att det bara är 6,5kg kvar tills jag är där jag började. Det gör mig väldigt glad att det är så lite kvar och när jag tänker efter kanske jag ska skippa kakorna och alla andra onyttigheter jag desperat stoppar i mig för att stilla hungern... bara för att hjälpa kilona att rasa lite! Jag har ju trotts allt som mål att vara av med allt (plus lite till) till sommaren...

Puss & Kram


Hoppas jag klipps bort!

Imorgon bär det av mot akademiska. Först ska vi på återbesök och sen ska vi hälsa på min gammelmormor, som ligger inne, för att visa upp Sibelle!

Idag tog jag mig ut med vagnen för första gången. As härligt med lite frisk luft! Jag & Simon blev intervjuade av SVT också, får se om dom visar det på lokalnyheterna ikväll? haha (hoppas inte!) Jag trodde dom bara skulle intervjua Simon så jag ställde mig en bit bort med vilje! Men när hon är klar med Simon trycker hon upp kameran framför mig också och börjar ställa frågor... jag visste knappt vad jag skulle svara! Som sagt, hoppas dom klipper bort mig.

Ikväll är det Paradise hotel.

Söndag

Som ni märker har jag blivit ganska dålig på att uppdatera... sorry. Har någonting för mig typ heeela tiden och ändå hinner jag typ iiingenting! Sibelle är ett riktigt matvrak! Hon bara äter, äter, äter, bajsar och sover. Som små bebisar ska med andra ord! När hon sover passar jag på att göra saker som måste göras helt enkelt och tyvärr är inte bloggen så högt upp på listan... Vi har fått besök stup i ett också, när det blir lugnare på den fronten kommer jag att ha betydligt mycket mer tid för bloggen, men jag gillart!

Mina hjärtan just nu, myser framför tvn ♥


Alldeles varm i hjärtat ♥

Mamma kommer hit snart med mina kära syskon! Så idag får Sibelle träffa sina morbröder och sin moster för första gången. Det ska bli spännande att höra vad alla tycker!

Bjuder på en bild från första natten och en bild tagen precis nyss!





Just another förlossningsberättelse

Det hela börjar som ni vet med att jag vaknar upp flera gånger (sent på natten/morgonen till den 20e) av "irriterande svag mensvärk". Mensvärken kommer tillbaka regelbundet ungefär var 10e minut och håller sedan på så hela dagen fram tills klockan halv 8 på kvällen.

Vid halv 8 gör värkarna så pass ont så jag bestämmer mig för att följa allas råd och ta ett varmt bad, det lindrade väldigt mycket! Simon satt under tiden vid datorn och tog tid på mina värkar och dom kom regelbundet var tredje minut och varade i ungefär en minut. Han ringde och berättade hur allt låg till för förlossningen och dom sa att vi kan åka in när som helst! Värkarna gjorde som sagt väldigt ont, men jag låg fortfarande och väntade på att dom skulle göra ondare. Mardrömmen var att åka in till förlossningen och bli hemskickad igen! Jag låg i badet i närmare två timmar och under tiden hann min mamma ta sig hem till oss. När hon kom fram åkte vi in direkt!

När vi kom fram var klockan nästan halv 10 och jag hade öppnats 5 cm.
När jag fick höra det blev jag vääääldigt lättad och förvånad! Jag hade ju som sagt förväntat mig att allt skulle göra mycket ondare. Vi blir visade till vårt rum och där inne sätter jag mig sen i sängen och koncentrerar mig på värkarna som nu gör lite ondare än förut. Barnmorskan visar mig lustgasen och jag använder den som om jag behövde den för att överleva!

När det gått ytterligare någon timme så har jag öppnats 8 cm och jag ringer in barnmorskan och berättar att jag inte klarar mer utan bedövning. Efter lite om och men får jag ryggmärgsbedövningen...
Ryggmärgsbedövningen (Epideral/Epuderal?) gav VERKLIGEN effekt! Jag ångrade nästan att jag inte tog den tidigare! Nu kände jag inte smärtan längre, bara det så kallade "trycket". Jag gick runt ett X antal varv inne på förlossningen för att försöka påskynda allt...

Trotts att jag tillslut öppnades 10 cm så tog det ytterligare två timmar innan bebisen låg startklar.
Man kände VERKLIGEN när det var dags att krysta ut den! Och Ja!, det kändes som att man skulle bajsa på sig...

Jag krystade i 15 minuter och sen var hon ute!

Barnmorskan tyckte att allt hade gått väldigt snabbt! När jag väl satt där höll jag inte med, men såhär i efterhand så kan man väl inte göra annat än att hålla med? Det tog ungefär 9 timmar (19:30-04:15) och sen var allt klart! Jag har ju verkligen inte känt av någonting innan! (Då räknar jag inte med "mensvärken" för de känns bara löjligt!)


Jag känner mig lyckligt lottad! Lycklig åt att förlossningen gick fort! Lycklig åt att Sibelle är frisk! Och lycklig åt att Simon och jag får vara en så stor del av hennes liv!
Jag kan med säkerthet säga att hon är det bästa som har hänt mig!


Roligare eller mer detaljerad förlossningsberättelse än såhär blir det tyvärr inte! Jag minns det mesta för luddigt för att kunna berätta det närmare... Men är det något ni undrar så får ni väl fråga!




Bilder från BB








Gilla läget

Jag är helt slut. Hinner knappt somna innan det är dags att vakna och göra Sibelle nöjd på ett eller annat sätt! Besök får vi lite titt som tätt också, så ni får helt enkelt gilla läget... jag ska försöka uppdatera er inom kort!

Jag tänkte faktiskt ladda upp en bild på Sibelle från igårkväll, men datorn verkar lite knas för tillfället...


Högtidsfinnen hade rätt igen!

Efter en lång natt är hon äntligen här, mitt och Simons mirakel!
Sibelle föddes klockan 04:15 inatt. Se bild på henne
här.

Fler bilder kommer sen!


Aj!

Värkarna gör ondare nu, kanske en sjua-åtta? Lite svårt att avgöra när man antagligen inte känt tian än!
Jag sitter iaf och klockar värkarna här nu och ska ringa mamma och berätta resultatet om en timme. Får se om det kanske är på G nu...? Känns så! Håll tummarna för mig!

PS: Simon har fått sin "högtidsfinne" (Han får alltid en finne på exakt samma ställe när det är någon typ av högtid). Kan det vara ett tecken?

Mat mat mat

Jag hade jävligt svårt att bestämma mig för vad vi skulle äta idag men tillslut blev det pasta med ost&skinksås. Jag kom på den ljusa idén när jag såg att vi hade en liten ostsnutt kvar och skinka som behövdes ätas upp i kylen... gott blev det!

Ni kanske tycker att mycket jag skriver i min blogg kretsar kring mat som jag vill äta/har ätit? Jag har faktiskt kommit på mig själv och det har blivit mycket mat nu dom senaste veckorna, men jag får skylla på att jag har brist på fantasi helt enkelt. Jag har inte mycket för mig om dagarna och som ni vet så "äta bör man annars dör man". Att planera dagens mat har därför blivit som ett litet mission för mig, det känns som en av dom vettigare grejerna jag gör under dagarna. Förhoppningsvis blir det ändring på det näääärsomhelst!

Om mina förvärkar var en 4:a på hur ont dom gör-skalan tidigare idag, så skulle jag vilja påstå att dom numera är en 5:a. Men vem vet... kanske bara är inbillning? Jag vill ju så gärna att dom ska göra SKITONT så jag kan åka in till BB (utan att skämmas) och bara klämma ut ungen! We'll see helt enkelt... jag återkommer!

I want pain!

Jag har inte gjort något vettigt alls idag och jag har fortfarande regelbunden "mensvärk". Den kommer ungefär en gång var tionde minut. Jag kan inte säga att den blivit starkare, men den är fortfarande irriterande! Jag hoppas det börjar göra riktigt jävla ont snart, känner mig rejält taggad nu!!

Hot chocolate with cream and cheesy toasts

dvs min frukost... på engelska.


Jag vet inte hur många gånger jag vaknade inatt av irriterande "mensvärk". Jag antar att det är dom så kallade förvärkarna som satt igång. Dom håller fortfarande på med jämna mellanrum nämligen...
Dom gör inte jätte ont men tillräckligt ont för att det ska vara irriterande. Jag kanske är knäpp eller nåt, men när jag låg i sängen och verkligen kände efter ville jag verkligen att dom skulle göra ondare. Vill ju att något ska hända...
Jag är trött på denna eviga väntan!
Men förhoppningsvis håller det på och händer någonting nu? Och vem vet... jag kanske föder "redan" inatt?
Hope so!
Det vore bara förjävligt om det är falskt alarm...

 


Dagens Craving?

Idag var jag sinnessjukt sugen på fiskpinnar ... !?!?!?
As skum grej att vara sugen på egentligen, men självklart var jag tvungen att köpa hem och tillaga det. Jag tror fan aldrig jag stått ut annars!!
Så dagens (enligt mig själv) ganska otippade måltid blev med andra ord:
Fiskpinnar, hemmagjord potatismos & remouladsås

Simon blev inringd för att jobba idag och slutar klockan fyra. Eftersom han är barnslig och vägrar äta fisk... måste jag laga något annat till honom. Som tur är har vi färdiggjorda biffar i frysen så jag steker nog på dom till potatismoset!
Som jag skrev tidigare har jag varit och handlat idag också och sen har jag precis dammsugat. Så det som står kvar på "Att göra listan" för idag är: Äta så mycket semlor jag orkar! Utöver det ska jag bara ta det lugnt!

Goodbyes

BB (Barnmorske Besöket)

Kom precis från barnmorskan och allt såg bra ut. Jag ligger precis på normalkurvan, så för att gå rakt på sak så kunde det inte sett bättre ut! Ett kilo hade jag gått ner också, inget mig emot! Jag fick en ny tid den 27e ifall jag inte fått då heller... Så det sista jag sa innan jag gick därifrån var "jag hoppas vi inte ses den 27e, hejdå!" Hon tyckte det var askul!

Nu ska jag iväg med mormor och handla. Vi hörs när vi hörs!


"BAUTA" är ett mycket underskattat ord!

Jag och Simon bakade BAUTAsemlor! Sjukt goda blev dom!
Nu sitter vi och tittar på Paradise hotel och bara myser och njuter av livet.
Det är trotts allt några av dom få dagarna kvar som vi har ensamma... hihi
Imorgon är det upp tidigt som gäller, klockan 10.00 ska jag vara hos barnmorskan!

Stay in touch
!


Hallå i stugan!

Jag och Simon har varit och handlat. Vi kom bl.a. hem med 4 kg köttfärs i hopp om att slippa handla köttfärs på ett tag...
Vi har också hunnit förbi bibblan där Simon lånade en ny bok och jag hämtade ut tvspelet Bully. Vi får se om jag kanske testar de efter maten, har sett Simons lillebror spela det förut och det verkar helnice!

Imorgon har vi tid hos barnmorskan. Jag hade hoppats att jag skulle fött vid det här laget, men icke! Så det blir spännande att höra vad hon säger, om magen sjunkit(?) något eller ej, om bebisen fortfarande ligger som den ska osv...

Nu dör jag snart av hunger så nu är det dags att äta! Tjing!

Carpe Diem

Godmorgon
Jag har precis vaknat och bebisen har fortfarande inte tittat ut!
Varken jag eller Simon har några planer för dagen, så vi får se vart den tar oss...

Nu ska jag ut med hunden och sen ska jag väcka Simon. Sen får vi försöka fånga dagen tillsammans!

Hej så länge

Black is my crack

Nu känner jag mig ganska nöjd & färdig med designen faktiskt... vad tycks?

Orkar inte se en endaste HTMLkod till, usch! Att designa sin blogg själv när man inte är någon HTML-nörd känns som en evighetsgöra! Det tar aldrig slut med saker du kan ändra! blä

Jag tror jag ska gå till vardagsrummet och socialisera lite med min älskade Simon. Jag har inte varit så social idag känner jag...

Don't worry!

Idag har det varit dålig uppdatering!
Antar att jag fått en del att tro att jag ligger inne på BB, men så är inte fallet! Jag har faktiskt ordnat lite med bloggen under förmiddagen som ni kanske ser och under eftermiddagen har jag spelat Risk tillsammans med min lillebror, hans flickvän och pappa. Mer händelserikt än så har det inte varit för mig idag!

Nu ska jag fortsätta att finslipa bloggen tills jag känner mig alldeles nöjd!

Vinternatt

Spaghetti & köttfärssås hos pappa var väldigt gott och kalas hos Christer var väldigt trevligt. Mycket mer än det har jag inte gjort idag. Imorgon funderar jag på att göra en ny design till bloggen, bara för att ha någonting att pyssla med. Men vi får se hur det blir med den saken, jag kanske hittar något heeelt annat att pyssla med? ...

GOD NATT!

Jag vet inte hur han gör det, men han får den att smaka dunder!

GOD MORGON!



Idag är jag uppe i ganska lagom tid enligt mig själv. Att jag sover så mycket och tar det så lugnt är nog bara lugnet före stormen. Så fort det kommer in en bebis i lägenheten blir det nog ändring på det ska ni se! Idag ska vi på kalas under eftermiddagen, Simons bror Christer fyller år. Men innan det så ska vi hem till pappa och bli bjudna på hans underbara spaghetti & köttfärssås! ♥

Lika som bär?

När jag och Simon tittade på Let's Dance och fick se Daniel Da Silva så slog det oss att han är en mörkare verision av min kusin Henry. Jag önskar att jag hade en bättre bild på min kusin för det hade visat tydligare men tyvärr! Hoppas ni ser vad vi menar i alla fall?!! haha

 


Let's Dance

Jag har inte riktigt bestämt mig än... men jag tror jag hejar på Gudrun!


Extrakilon

Jag sitter och kikar lite på olika tips om hur man kan bli av med dom kilon man lagt på sig under graviditeten. Många tips är helt galna men vissa verkar ganska sunda...
Dom första veckorna kommer jag nog inte hinna tänka så mycket på vikten, men sen jävlar! Jag ska inte bli någon äcklig whitetrash-morsa som blir fetare och fetare för varje barn som kommer! Helst vill jag vara av med mina extrakilon till sommaren, men man får ju se hur mycket som följer med när ungen ploppar ut också. Förhoppningsvis finns det inte så många kilon kvar att kriga med!


Jag tänker inte köra med någon skinny bitch-metod, snarare "en sån där" när man går ner ett kilo i veckan... om jag ens kör med någon metod över huvudtaget? Kanske håller mig till sund mat och träning...? Det visar sig hur desperat jag är helt enkelt!

 

Jag har hittills gått upp 16-17 kg vilket är mycket enligt vissa och lite enligt andra... ganska normalt enligt många och mig själv. Vissa går bara upp exakt det barnet väger + lite vätska osv, medans andra går upp 30+. Helt olika från person till person hur mycket vatten man binder osv... känns därför inte som att jag är något extremfall varken åt det ena hållet eller det andra. Jag skulle kalla mig själv ett "normalfall"…

 

Min kropp har bundit väldigt väldigt mycket vätska, det är en sak som är säker! Jag bjuder därför på en bild som kan intyga det...


Hejdå



Dagens

DAGENS VILL HA: Ut bebisen!!
DAGENS KLÄDSEL: Hemsk! Marinblå underställsbyxor & en svart hemsk hoodie
DAGENS SMINK: inget än så länge...
DAGENS FRISYR: Uppsatt
DAGENS HÄNDELSE: Gått ut med hunden
DAGENS LÅT: -
DAGENS PLANER: Ta det lugnt, ta det lugnt, ta det lugnt och mysa med Simon
DAGENS SAKNAD: Dagsljus typ
DAGENS DUMMASTE: -
DAGENS DROG: Varm oboy med grädde
DAGENS ROLIGASTE: -
DAGENS FAVORIT: Mina underställsbyxor! Precis lagom varma i vår kalla lägenhet
DAGENS KÖP: -
DAGENS GODIS: Kladdmuffins
DAGENS DRYCK: Varm Oboy!
DAGENS LÄSNING: -
DAGENS HUMÖR: Utvilad & förhoppningsvis glad!
DAGENS ORD: "Dagens"

Idag är det ju BF dagen som folk säger. För att vara ärlig vet jag inte vad BF står för, det är aldrig någon som skriver det, men kan tänka mig att det kanske står för Beräknad Födelse?
Det känns riktigt kul och spännande att ha kommit ända hit iaf men jag har svårt att tro att bebisen kommer ut idag... det är för kallt helt enkelt! Jag kan iaf säga att jag helt och hållet har ställt in mig på att bebisen kan komma precis när som helst! Därför tar jag verkligen dagen och allt precis som det kommer!
Simon är ledig en vecka efter idag, så jag önskar verkligen och hoppas att den kommer titta ut någon gång nu i veckan!
Jag känner mig 110% redo för allt som har med bäbisar och förlossning att göra! go go go

OJ!

Vi gick och la oss igår klockan nio & jag vaknade nyss, klockan halv 12!
Jag har sovit typ 14,5 timmar!!!!
Trött tjej!

Wisserbesser

Jag måste få be Emilie H**pala om ursäkt! Stavade tydligen "värkarna" med e istället för ä i förra inlägget... förlåt!

Nu har jag storstädat hela lägenheten så nu är den riktigt fräsch! Mormor är påväg hit, hon ska hjälpa mig att plantera om en blomma haha. Vi får se om Daisy och lilla Nathalie kommer eller ej, det verkade strula sig lite...

Hur som helst är jag glad idag! Speciellt nu när allt är fräscht runt omkring mig!

Hejsvej

Godmorgon Godmorgon

Jag vaknade precis av att både mormor och mamma ringde mig. Dom påminner mig varje gång innan vi lägger på att "jag måste höra av mig så fort det börjar hända något" och JA! det tänker jag göra för 111e gången, men det har ju inte hänt något än... haha
Dom är gulliga! Och jag börjar fundera över om dom är mer nervösa än mig? Min nervositet har faktiskt inte kommit än... jag vet ju vad jag har att vänta mig, men självklart kan jag t.ex. inte föreställa mig hur ont verkarna kommer att göra, om dom ens gör så jätte ont på mig? Hur jag kommer att reagera ifall vattnet går? Men det är väl sånt man inte riktigt kan förbereda sig på, eftersom jag som sagt inte kan föreställa mig... men jag tror jag kommer hålla mig coooool!

Simon jobbar och senare idag kommer Daisy med sin Nathalie hit. Jag ska bjuda dom på korvstroganoff! Det är ett som är säkert!

peace

Jag är bäst

Nu har jag bakat, städat lite och lagat mat, skitgott blev de!! Jag är bäst.


Blomkålssoppa med gifflar




Dagens mage

Vecka 39 + 5

Simon jobbar och jag har precis varit och postat brevet. Spännande att se om det händer något!
Har handlat nyss också! Duktig tjej! Planerar att laga blomkålssoppa och baka något gott bröd till. Mums!


Nattinatti

Nu blir det film sen läggdags!
Filmen vi ska se är "Legender från övärlden"


#@*&%"

Okej, såhär ligger det till!
Jag har ingen aning vad arbetsförmedlingen sysslar med men jag var tydligen "avskriven" igen. Jag börjar fundera på om det är de enda dom gör?! Skriver in och av folk?!!!! Hur som helst... för att få en mammapeng baserad på mina tidigare löner måste jag ha haft kontakt med arbetsförmedlingen under den tid jag varit arbetslös. "Va tur att jag är inskriven då" tänkte jag när jag fick reda på det av försäkringskassan, men ringde ändå till afms kundtjänst för att få det bekräftat tidigare idag. Självklart har dom jävlarna lyckats Avaktualiserat mig som det så fint kallas!! Därför var jag dit och besökte dom och fick rådet att skicka en överklagan till Chefen på arbetsförmedlingen. Nu är det gjort och jag ska skicka min överklagan imorgon!! I hopp om att Chefen kan "ta tillbaka" att dom avaktualiserat mig. Ganska komplicerat... men kan dom det inte så får jag automatiskt den lägsta föräldrapengen som ligger på 180kr/dag (innan skatt!!!!!).


Ni ska få tjuvtitta på en liten del av vad jag skrivit i själva överklagan... får se om ni fattar något haha

 

Här är det som skrivs i brevet iaf, de bör ni fatta...

 

 

Skönt att ha ventilerat lite! Som sagt... jag hatar verkligen arbetsförmedlingen!!!!

Det hoppar grodor ur munnen på mig när jag tänker på arbetsförmedlingen...

Nu är tvätten klar och nästa kliv tar jag mot arbetsförmedlingen. Ni vet fittkukknullhorpungarbetsförmedlingen...
Det finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag hatar arbetsförmedlingen helt ärligt! Dom har aldrig lyckats hjälpa mig med någonting snarare tvärtom! Och ändå är man typ tvungen att gå via dom ganska ofta! Fittor

hata hata hata

Tvättid

Idag ska det tvättas! Hejdå

Nu börjar det hända grejer!!!

I Paradise hotell asså...
SHIT va jag bara älskar sån där skit på tvn! Sorgligt men sant!

Jag lockade håret på min älskade Simon nyss... varför? Kul I guess...
Inte så lätt, håret var verkligen på gränsen till att vara för kort, men det funkade tillslut!
Han blev iaf såhär "fin"... hahaha

Flipp eller flopp? Tanfrisyr eller prince Charming-frisyr?

Mitt svar: Flopp, Tantfrisyr

En gammal favorit

Nu är Shirin påväg mot Enköping igen... Vi har ätit god mat, fikat och spelat monopol (jag vann överlägset!)...
Dagen har varit helt underbar! Eftersom Shirin kom hit (Såklart!!!!!) men också för att all skit med försäkringskassan är klart för nu!! Jag ska bara vänta på att en handläggare tar kontakt med mig... Underbart helt enkelt!

Ikväll är det paradise hotel, känns också fantastiskt! hihihih

 

En närmare bild på tårtan (som både jag och Shirin älskar!)

Fyllning:

*Hasselnötsmassa som du blandar ut med lite grädde

*Vaniljkräm eller mosad banan, välj själv!

Låter antagligen ganska skumt eller äckligt för vissa men... I love it!

Har ätit/älskat den sen jag var liten! MMMmmm...............................



Mot försäkringskassan

Men först...!

Dagens face    /    Dagens mage

 

Känner mig så sjukt snygg idag... not


Överraskning

Imorgon ska jag och Simon till försäkringskassan och försöka ordna upp sakerna vi inte förstått med föräldrapenningen...
Sen kommer Shirin på besök med sitt monopol och förhoppningsvis sover hon över!

Eftersom Shirin precis fyllt år (8e) så har jag och Simon förberett för lite lyxmat imorrn så vi kan fira henne. Sen har vi också ordnat en liten överraskning som jag inte kan avslöja ifall hon läser min blogg innan vi tar fram den heheh heh

I BB-väskan



Jag och Simon har bestämt att dom här kläderna (övre bilden) får bebisen ha på sig på BB. Men Simon var orolig för att bebisen kanske var större än en storlek 50, så han skulle bestämt ha med sig ett set till i storlek 56! (nedre bilden)



Sen packar vi med någonting varmt och mysigt att resa hem i!



Resten va inge roligt att ta kort på...


God morgon

Vaknade ganska nyligen pga magsmärtor... enklaste sättet att beskriva dom på är väl som ganska svag mensvärk. Ingen fara med andra ord.. mest irriterande!

Jag har läst halva boken nu (wow!), och ska fortsätta läsa boken när jag tagit ett varmt bad! Den är väldigt bra hittills! Jag läser nog klart den idag... eller imorgon... haha

Att göra idag iaf: Packa BB-väskan!
Jag ska inte lura er och säga att det är pågång eller så... känns bara allmänt safe att ha gjort de!

Tjing!

Hejdå 100109... föralltid!

Nej, nu får det vara slut på den här dagen! Jag känner för att bara ligga och läsa tills jag somnar ikväll! Sweet dreams

För skojs skull och för nyfikna!

Igår böt jag vecka igen, det innebär att jag nu gått 39 fulla veckor och är en dag in i vecka 40. Jag har med andra ord 6 dagar framför mig till beräknat datum. Spännande!

Såhär ser min mage ut idag...


V. 39+1

Här kommer både text om vad jag avklarat och vad jag har att vänta mig...


Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Usch! Hata halvfabrikat!

Idag fick både jag och Simon för oss att dra till biblioteket och skaffa oss bibliotekskort... sagt och gjort!
Vi lånade varsin bok och några filmer... sen beställde vi ett spel till Xbox 360 också, Bully, som kommer till Gottsundas bibliotek inom en snar framtid!
Boken jag lånade heter Över näktergalens golv och jag har hittills bara läst 50 sidor, men den verkar bra!

Det känns so not me att springa och låna böcker på biblioteket haha! Men när det är så kallt ute och jag inte får på mig vinterkläderna och jag ändå är så stor och orörlig kan jag lika gärna sätta mig i något hörn och sitta kvar där tills jag måste äta, dricka, föda eller springa på toa! Med andra ord sitta och läsa...
Dagens mat blir iaf rotmos med senap och någon skinkbit!
muuums!! Både jag och Simon älskareeee


Diinglisar (av Teddykompaniet)

Jag har ett problem!

När min gode vän Yssa följde med på ultraljudet fick jag och Simon en liten present av henne i form utav en Diinglis. Diinglisar finns i ca 8 olika serier där en serie innehåller ca 8-10 olika saker. Vi fick världens sötaste små kanintofflor! Jag blev kär i dom på en gång för jag hade spanat in Diinglisarna innan och bestämt att jag skulle ha en komplett serie men visste bara inte med vilket djur... så nu när jag fick kanintofflor var det givet att jag skulle fortsätta köpa kaninserien!

När min gode vän Emilie var på besök nu över nyår så bestämde hon och hennes mamma sig för att ge bebisen en liten present... en Diinglis. Den här gången en supersöt speldosa i kattserien!



Speldosan / Tofflorna


Som sagt så var det givet att jag skulle köpa kaninserien eftersom jag ändå tyckte att den serien va en av dom sötaste, men självklart var jag lika sugen på kattserien eftersom den är rosa och det jag går och bär på är antagligen en liten flicka! Mitt problem är alltså att jag känner mig dragen åt båda hållen och vet verkligen inte vilken serie jag ska fortsätta köpa... får jag en liten pojke blir det ganska lätt att välja, men nu är det antagligen inte det! Så jag antar att jag får vänta och se...?!!!!

Dagens I-lands problem, helt klart!!


Home, sweet home

Världens sötaste vagga ska nu användas igen!
Handgjord speciellt för mig när jag låg i mammas mage.
Jag och alla mina småsyskon har sovit i den!




Debbies Corner




Vardagsrum



Hall



Badrum



Kök/kokvrå




Insåg precis att jag inte fottat sovrummet ordentligt, endast vaggan och "Debbies Corner"... aja det får väl bli en annan gång haha
Enjoy!

Farbror är här på en snabb visit...

Shit va dålig jag har varit på att uppdatera... sorry!
Imorrn fyller iaf Lillebror 18 och Shirin 21, så jag ska med mormor till enköping över dagen...
Idag har jag tvättat och städat.. känns som att jag vill ha det nystädat varje dag ifall att jag ska föda.. va skumt de låter haha.. vill komma hem till ett rent hem med bebisen lixom... men de kommer inte hålla i längden eftersom det är ett heldagsprojekt för mig att städa lägenheten!
Mamma hämtade hem Elaine idag, så hon tog med sig sängkläderna hon sytt till vaggan (super super supersöta!!) och sen det efterlängtade skötbordet! Imorgon tänkte jag faktiskt göra det jag ofta säger att jag ska göra men som jag aldrig gör... jag tänkte lägga ut kort på hur vi bor och på vaggan osv..! hihi Byes

Årsta

Idag är vi i årsta,
jag, Simon, Marcus och Elaine...

Vecka 38 + 4, jag har ingen navel

Idag var jag hos barnmorskan för kanske sista gången? Jag passade på att fråga frågor som jag ville att hon skulle besvara av sin erfarenhet, frågor som "Vad tror du att det blir?" och "När tror du att jag kommer föda?". Det jag
fick till svar var, om jag kortfattar det: hon tror det blir en kille och hon skulle chansa på inom en vecka(!!!!).
Båda svaren chockade mig eftersom dom var ganska säkra på ultraljudet att det är en tjej och eftersom förstföderskor brukar gå över tiden (jag är beräknad 15 januari)...
Men shit va spännande det är!! Idag passade jag och Simon på att hämta upp vaggan som bebisen ska sova i... man kommer nämligen inte in i vårt förråd när man vill, det är öppet en timme, 3 dagar i veckan!

För min del får bebisen gärna komma NU NU NU
Allt är ju förberett och klart,
och nu "börjar jag bli" otålig!
...för den som inte känner mig... jag hatar att vänta!

Syskon ♥

Både Elaine & Elias lekte som galningar i snön igår,
kunde inte låta bli att ta en massa kort!
Här får ni ett litet smakprov...


Underbara vackra dag

Igår blev det en härlig dag.. Yssa och Viktor kom hit! Vi åt god mat, pratade en massa, kollade på gamla foton och spelade Risk (Simon vann).

Idag är det vackert väder, Simon jobbar och jag tänker ta mig en promenad med hunden till mormor. Allt är underbart!

Äntligen 2010!

Lite så känns det... har nämligen varit lite orolig över att barnet skulle bestämma sig för att titta ut 2009! Egentligen inget fel med det men vill hellre ha en unge som är född tidigt på året än sent... och nu får jag de! Jag är lycklig!

För tillfället är lillesyster Elaine och Simons lillesyster Hiyab på besök hos oss. Dom ska båda sova över eftersom dom har så kul med varann! Imorgon kommer Yssa & Viktor hit. Jag tänkte bjuda dom på mat. Planen var väl att vi skulle se Avatar vid 6-tiden också, men alla biljetter var slut... Yssa tyckte vi lika gärna kunde spela Risk och inget mig emot!!

Jag lyckades få en (enligt mig) as najs bild på magen medans barnet rör sig... hoppas ni kan se vad jag menar! Magen ser lite sne ut för barnet trycker nämligen ut rumpan hihi



Bilder från nyår..

För att sammanfatta mitt nyår så var det lugnt och härligt. Eftersom jag inte hade några förväntningar alls så kan jag lätt säga att det var över mina förväntningar.. Vi åt god mat och kollade på mycket mycket raketer, det var riktigt god dricka och härligt sällskap. Både Pablo och Simon valde till och med att hålla varsitt tal innan vi skålade! Vi firade helt enkelt nyår precis som man brukar men det var en aning nedtonat eftersom vi bara var fyra personer... Jag är nöjd!



RSS 2.0