Glad familj

 


   



Något hus blev det inte för vår del. Båda husen vi kollade på var under våra förväntningar, så vi lägger det där på hyllan tills nästa hus vi ser potential i dyker upp!
Omvärderingen hos mormor gick desto bättre! Lägenheten har stigit med minst 75K sedan inflyttningen i Juli.

Idag ska det firas att Simon blir 25. Eftersom vi inte bor så superstort så har vi abonnerat restaurangen under oss i några timmar istället. Sen får vi se vart kvällen bär av! Jag tror inte att det blir så mycket mer för mig och Sibelle, men för Simon och hans vänner kanske!..



En ansökan skickades in från min sida tidigare denna månad. Igår fick jag mail om att jag är antagen till test (SCARY) i slutet av November. Så jag ska försöka hitta någon passande bok att låna på biblioteket, måste läsa på lite och förbereda mig känner jag! Har blivit så himla rostig sen jag slutade skolan...


Avslutar det här inlägget med att skriva att vi i allmänhet är så jäkla GLADA åt allt här hemma. Livet har kommit ikapp oss igen! Underbart!
 

Tar emot vad livet har att erbjuda

Imorgon blir det en händelserik dag.
Först och främst så ska vi till Uppsala och bli kvar över helgen, får se vilka roligheter vi hittar på förutom att hälsa på den nyfödda flickan som inte fått något namn än... Men helgen lär ju bli fullsmockad eftersom vi har en hel del som vill träffa oss där borta!

På morgonen ska vi få lägenheten som vi köpt till mormor omvärderad. Den är ju i princip klar nu, lite småfix som inte spelar någon roll för värdet kvar bara! Så den lilla grejen håller vi tummarna stenhårt för! Bl.a. eftersom vi ska kika på två hus imorgon kväll...

Nu låter det som att vi i våra tankar bestämt oss för att köpa hus, men så är inte fallet. Vi har hittat två, byggda på 20-talet, som vi helt klart är intresserade av! Det ena huset är ett renoveringsobjekt rakt igenom och det andra kan man flytta in i direkt om man så skulle vilja. För i slutänden, vem vill inte leva ut sina husdrömmar?!..

Så har vi samma känsla när vi kikar på huset i verkligheten som vi har bakom datorskärmen, dvs inspirerade till tusen, så kommer vi helt klart att försöka få nytt lånelöfte! Tiden får utvisa vad om händer, huvudsaken är att man tar emot vad livet har att erbjuda och inte missar några chanser!






 

Operation Färga bärsele

Går det att färga om en tvättblekt Babybjörn bärsele som är av 65% bomull?
Svar: Ja!

Eftersom jag själv är så sjukt överraskad av resultatet så måste jag bara blogga om det!

Jag använde mig av Nitor-Back To Black som kostar ynka 70 kr på Åhléns.



...och såhär blev resultatet för mig!
(öppna bilden i en ny flik för att se den lite skarpare)



Jag fick en bärsele som ser ut som NY igen! Super fräsch!

Efter att ha följt anvisningarna på "färg påsen" har jag dragit och dragit med en vit våtservett över bärselen och färgen verkar sitta som den ska! Jag är så sjukt överraskad. Tänk så lätt det kan vara ibland!
Och den blev så himla ren!

God underbar morgon!

Eftersom Sibelle valt att ta sovmorgon idag så kan ju jag passa på att unna mig en lyxfrukost (i form av en stooooor kopp te, rågkakor och hemmagjorda snickerskakor) framför nyhetsmorgon!
Får se vad den här underbara dagen har att erbjuda!


Lite bilder från gårdagen...

Istället för en snabbis så blev det en heldag med mamma igår. Vi hann ta en fika två ggr, höst-städa lillebrors grav och även gå in i ett flertal affärer. Hem kom jag med två söta lyktor som jag hängt upp i fönstret, precis vad jag letat efter!



Höstfint 

 
Resan till och från Norge gick över förväntan bra. Sibelle höll sig sysselsatt med "paddan" som Marie så fint kallar den, båda dit och hem. Begravningen vart väldigt fin. Det var en solig & vacker höstdag och man kunde inte hoppats på bättre under omständigheterna!



Det fick bli en himla förkortad version av den senaste veckan!
Har hänt både det ena och det andra egentligen; ännu en kusin har jag fått, en ansökan har skickats in från min sida, glada besked både från höger och vänster!..

Men nu ska det lagas mat!

Sjömannen ber inte om medvind - han lär sig att segla.

Jag har haft sådan otur på senaste tiden så det finns inte! Men är det något jag är duktig på så är det att blicka frammåt, och det verkar ha lönat sig. Men nu är mitt problem att det känns för bra för att vara sant istället!
Kan det ha varit såhär enkelt? Något jag har velat & behövt sedan mer än 20 veckor tillbaka nu, ska jag ha fått det på 15 min bara sådär? idag?!

Jag vågar aldrig ta ut någon seger i förskott, så jag får avvakta och se helt enkelt... om det är för bra för att vara sant. För det måste det fanimej vara! Trotts att folk i närheten försöker intala mig annat.
Har jag fel så är jag världens lyckligaste!


På torsdag åker vi till Norge. Vi blir kvar till lördag eller söndag, ännu oklart. Vi ska på något så tråkigt som en begravning.
Men missförstå mig rätt, denna känns ändå fin på något sätt, nu när chocken har lagt sig lite. Men jag jämför nog mycket med min lillebrors bortgång. Dels var det den senaste begravningen jag var på och dels är det den värsta jag varit med om. Utan känslor inblandade så var själva begravningen i sig jättefin och hedrande. Men det var ju som sagt min lillebror som låg där i den svarta pianolackade kistan, så det finns inte ett endaste korn i mig som kan minnas något fint med den upplevelsen, tyvärr. Men denna blir iaf något helt annat! Och det tackar vi gudarna för!


Positiva tankar var det ja!
Jag har fortfarande det där allt-är-påväg-mot-något-bätte-pirret kvar i magen. Underbart faktiskt! 
Det får mig att vilja kämpa ännu mer för alla planer som ligger i luften trotts de motvindar vi haft!

RSS 2.0