Och så var vi där igen........

När man precis trodde att sjuk-tiden var över... faller Sibelle tillbaka. I söndagskväll fick hon feber, 38,5 grader, så Simon har vabbat måndag-tisdag.
Nu är febern nere på 37,6 och imorgon är jag ledig. Vi håller tummarna för att lilltjejen ska bli frisk(!) så att vardagen kan flyta på som vanligt. Det har ju blivit ett rejält hack i inskolningen!
Förhoppningsvis går allt bra ändå. Hon kommer bara behöva vara på förskolan 2-3 dagar i veckan. Och än så länge är det ju bara kul att "leka med barnen" som hon så fint kallar det. (hihi) Hoppas att det fortsätter så förskolan ut!


För tillfället sitter vi hemma hos mormor. Mamma, Elaine och Håkan är också här, mycket trevligt. Efter allt sällskapande ska vi gå och handla, sen blir det myspys i stora nya soffan! yeey

En hel del sjukt

I samma veva som Bellan började friskna till och jag skulle tillbaka till jobbet blev jag as-sjuk. Dom senaste dagarna har jag alltså jobbat och varit sjuk på samma gång. Eloge till mig! (not)
Jag har ansträngt mig som ett djur hela helgen (därav dålig uppdatering bl.a...) för att orka allting. Men NU är vi i princip friska, både jag och Sibelle!
Simon kom lindrigt undan. Lite hosta bara...

Den nya soffan är STOR. Den kom hem till oss i fredags! U N D E R B A R 



Idag blev det årets första (!) semlor för oss här hemma. Och Bellans första någonsin för den delen...  Mumsigt!


Uppe på fötter igen

Idag är lilltjejen uppe på fötter igen! Vi testar att fortsätta inskolningen och skulle hon bli slö & hängig så hör dom av sig så vi kan hämta hem henne igen. Hon ska vila där för första gången idag. Det blir lite spännande att höra hur det gick...

Min dotter vill helst aldrig sova om hon får bestämma själv. Då kan hon ju "missa något" typ. Men vi ska jobba på det här hemma. Få henne att finna ro i att sova. Hitta någon rutin som passar både henne och oss helt enkelt! Det blir inte lätt kan jag säga...

Äntligen...

...är dessa ursöta skålar mina! 



(City Gross)

Ny soffa påväg!

Den här stora, inbjudande skönheten ska få pryda vårt vardagsrum framöver!
Färgen är brun/grå i verkligheten. (Hade du en grå matta såg den grå ut och hade du en brun så såg den brun ut... ni fattar). Väldigt bekväm färg tyckte jag, mjuk, om man kan beskriva en färg på det sättet?.. hehe



Bokad är den i alla fall och handpenningen är betald. Nu väntar vi bara in vår chaufför (i form av en Ronny) som hjälper oss att få in den i helgen!

Fortfarande förkyld

Sibelle är fortfarande sjuk. Så jag blir hemma imorgon också.

Idag ville hon inte vila i sin säng, hon ville vila i vagnen. Så efter att ha promenerat i ca 1,5 h så somnade hon faktiskt, mycket bra. 2 timmar sov hon till och med!

Jag passade på att handla & laga mat. Panerad rödspätta med stekt potatis, remouladsås & coleslaw blev det. Helt ok. Färdig remouladsås är ingen höjdare... Men jag hittade inget recept som stämde in på den godaste remouladsåsen jag någonsin ätit, så jag chansade helt enkelt... hehe

Snart ska vi promenera till mormor med lite "rester" (från idag då..), tror det blir uppskattat!

Vård av sjukt barn

Imorgon ska jag vabba för första gången någonsin! Lilla Bellan har blivit krasslig efter helgens kalas. Det går ju en massa skit nu!..

Och på förskolan är dom stenhårda! (Asbra tycker jag!)
Är vi lediga ska hon vara hemma. Börjar vi jobba sent (dvs 11-12 eller liknande) så ska hon inte lämnas på förskolan förrens precis innan vi ska bege oss mot jobbet. Dom anpassar sig! Och är hon krasslig/sjuk, som nu, så ska hon vara hemma och bli frisk!
Det kan ju låta självklart, men när jag och Simon ringde runt till en massa dagis för att kolla läget (när Sibbis var i ettårs åldern), så "var det ingen idé att dom kom" om man lämnade dom efter klockan 9 hos dom flesta typ? Fast man själv kanske började jobbet klockan 12-13. Det tycker jag är dåligt! Man ska ju umgås med sina barn så mycket man bara kan! Och det uppmuntrar förskolan som Sibbis går på! DET GILLAR VI.


En krasslig och halv-slö tjej, superstolt i mammas skor 



Lite morgonmys en ledig dag som denna...

I fina tröjan från farmor, som stickat den i födelsedagspresent till Bellan.




Första pulka-åket i vinter!




Knäppisen




(Tur att det är plusgrader ute) hehe

En rolig present

Av oss fick Sibelle bl.a. den här bilbanan från Fisher Price, mycket uppskattad!


Sibelle är numera två år ♥

Gårdagen:
En tripp till IKEA direkt efter jobbet för att köpa säng + tillbehör. Hela kvällen höll vi på och pysslade i Sibelles rum...

Idag:
Är Sibelle två år  Det har varit kalas HELA dagen med alla möjliga folk! Sista gästerna gick precis...
Sibelle har haft superkul och jag är sinnessjukt trött, men vi är båda lyckliga åt dagen!

Här kommer lite bilder...


En nöjd två-åring i sin nya säng




Rummet som det ser ut nu




En supersöt Bellan i två-års-klänningen 




Sibelle fyller TVÅ på lördag...

 

...så hon ska ta med sig glass till alla barnen på förskolan imorgon!
(Så har alltid mamma gjort när jag & mina syskon var små. Det är definitivt något jag vill föra vidare till lilla Sibbis )

"Bellan tame gass till baaarnen", Superlycklig!



Jag tror inte att lärarna är så sugna på barn-glass, så till dom slängde jag ihop en morotskaka medans jag ändå höll på. (Har bakat ett par till kalasen i helgen...)

Tiden går otroligt FORT. Jag kan knappt förstå att Sibelle blir TVÅ.

 


Ett steg åt rätt riktning

Idag har jag ansökt till två kurser via CVL. Första kursen startar den 27e februari, Biologi A. Jag ska plugga på distans men med fördelen att kunna besöka en lärare en gång i veckan om jag vill. I slutet av Mars hoppas jag att jag är klar med första kursen, då drar Biologi B igång! Jag har räknat med att vara klar med dessa två i mitten av April.
Går det som jag tror och hoppas så kommer det att flyta på såhär tills jag läst allt! Ska satsa på att få ett bra flöde, så att det inte berör familjelivet eller jobbet över huvudtaget. (Jag ska läsa som en galning på kvällarna typ!!)

SKÖNT att få tummen ur röven och faktiskt ta tag i skiten. Sammanlagt 8 kurser (Bi A, Bi B, Fy A, Fy B, Ke A, Ke B, Ma C & Ma D) måste jag läsa mig igenom innan jag kan ansöka om att få studera "min linje" på universitetet med stort U.

Körkortet har jag helt och hållet lagt åt sidan för tillfället. Det är Simon som satsar nu istället! Lite tråkigt att dra ut på det ännu längre, men här pratar vi prioriteringar helt enkelt...


Snabb Cheesecake!

Ett smart tips till dig som vill bjuda på något gott men som inte har tid för något avancerat!


Du behöver:
  • Kesella Vanilj
  • Grädde
  • Digestive kex
  • Frysta bär (& möjligtvis florsocker om du kör på rårörda bär...)
Blanda 1 burk kesella med cirka 1 dl grädde. Häll blandningen över en digestive kex-bädd. In i frysen 30-60 min. Toppa sedan med frysta- eller rårörda bär!

Enkelt och gott!

Tack för tipset mamma! (hehe)

Uppe tidigt!

Idag ska jag: 
  • Tvätta
  • Lämna Bellan på förskolan
  • Fortsätta tvätta
  • Handla
  • Test-baka/baka lite inför två års kalaset
  • Hämta Bellan på förskolan

Det ser ju inte så mycket ut för världen... Men jag kommer nog vara sysselsatt större delen av dagen. Förhoppningsvis till Simon kommer hem.



Massa bollar i luften!

Nu är mördar-helgen över! Ett sent pass, två stängningar och sen ett långpass på det! USCH säger jag bara. Man blir helt slut! Men som tur är har jag bara mördar-helgen en gång i månaden (thank god!).

Butiken har verkligen varit smockfull hela helgen och jag förstår verkligen inte varför?! Pensionen har inte kommit än? Inte barnbidraget? Inte studiebidraget? Inte lönen? Folk borde ju vara luspanka(!) såhär efter jul och nyår!? Så VARFÖR?
VAD HAR JAG MISSAT?
I vanliga fall brukar det vara lugnt sista tiden innan löning osv... men inte den här helgen? Jag förblir väl ovetandes I guess...


Simon & jag håller på att förbereda massa inför "uppluggning-av-våra-betyg"-dax. hehe
(Det drar nog igång inom en väldigt snar framtid) Saker & ting rullar på åt rätt håll! Vi är sjukt motiverade och målinriktade för tillfället, massa bollar i luften!
Mer om det skriver jag säkert sen... För ingenting har ju riktigt kommit i rull än...

NU(!) myskväll. IMORGON(!) ledig.

27års kalas

Idag blir Christer, Simons bror, 27 år. Hela dagen kommer att spenderas hemma hos han och hans fru, Marie. Sedan drar jag iväg och jobbar stängning medans Simon och Bellan myser här hemma...

En bild från Christers 25års dag. Här fick jag känna på livet som boll. HÖG GRAVID.


Jag minns att jag tyckte det kändes ganska hemskt där mot slutet faktiskt. Jag kände mig verkligen STOR och OTYMPLIG. Ville bara att Sibelle skulle komma, så jag fick ett slut på det hela!!!

Qute huh?

Bellan - sjukt redo för att träffa Nellie igen!



Den här lilla tjejen...

...är superglad åt att hon ska få träffa pyttelilla Nellie idag!





Hon har sprungit runt och gjort hur mycket tokiga saker som helst hela morgonen...
GLAD så att det bara spritter i benen på henne!

En mycket mindre Sibelle

Det här var då inte igår! Tiden går FORT.





Kom hem

Sibelle var hos mormor idag medans vi jobbade/jobbar (Simon jobbar än)...
Det visade sig att hon inte velat sova ett dugg på hela dagen. Mormor berättade det direkt när jag kom och dessutom så somnade hon sittandes i vagnen på vägen hem. (Never happens!)
Så nu sover min lilla tjej för natten!

Själv har jag handlat, plockat lite i hemmet, lagat lite mat osv. Nu väntar jag bara in kärleken, så vi kan äta tillsammans 
Ikväll ska vi kika på The Voice, äta lite chips med dipp och umgås. En från mitt jobb är ju med, och vad är roligare på TV än att se folk man känner?
(i det här fallet "känner" inom situationstecken, arbetskollegor som sagt...) But still!!

Till Sibbis i vår?

Antagligen, JA!


Kärlek vid första ögonkastet!
Möjligtvis att jag köper ett par svarta galonbyxor och ett par gula gummistövlar till istället, eller något i den stilen. Men jackan är jag helt såld på. Den blir det!
(Molos vårkollektion)

Världens sötaste Nellie ♥

Är precis hemkommen från Enköping. Fick träffa underbarastesockersötastevackraste lilla Nellie för första gången idag. (Glömde ta med kameran SOM VANLIGT! Så har inga bilder alls med mig därifrån, suck!)

JAG HAR VERKLIGEN GLÖMT HUR LITEN EN NYFÖDD BEBIS ÄR!  Känner mig gammal eller något? (haha)
Sibelle var hur duktig och försiktig som helst. Hon blev lika kär i Nellie som jag! 
Och hon har tur! Ronny fyller år på lördag, så Sibelle och Simon ska åka dit och uppvakta honom, då får dom träffa pluttan igen. Själv ska jag jobba en stängning från 15-23.15... Men hoppas att jag får ett tillfälle väldigt snart, så jag hinner träffa henne igen medans hon är sådär pyttepytteliten! 


Man kanske skulle skaffa sig en ny kamera?

Jag älskar när farmor varit här. Hon har en såndär bra kamera som hon springer runt och fottar Sibbis med så fort hon får chansen.
Vår kamera har varit med om det mesta, lite saltvatten, strandsand, klibb & kladd... Så den tar inga vidare bra fotton längre. Men den tog väl inga värsting-fotton från början heller iof... (Hur som helst!)
Jag vill ha en systemkamera. Jag har blivit så sjukt dålig på att framkalla bilder den senaste tiden, använder dom mest till facebook, bloggen osv.. Och det är ju pga att jag inte ser någon mening med att framkalla bilder som är fläckiga, alldeles för ljusa eller alldeles för mörka! Oftast brukar jag lyckas få dom att se helt ok ut med hjälp av picasa eller photoshop, men jag vill att mina bilder ska se ut såhär direkt när dom är tagna(!);



Ett foto från farmor
(Högerklicka och öppna bilden i ny flik om du inte vill se den lite halvt genomskinlig med struktur..)

Helt klart värt att tänkas på!

Ny bloggdesign påväg

Eftersom jag råkade fucka upp den förra så får jag väl ta mig i kragen och pyssla ihop en ny! Det är ju inte så kul att blogga när ens blogg ser hemsk ut liksom...

Header ska ordnas! (Det sista som är kvar tills jag är nöjd) Så nu har jag bett Simon att rita ihop något...

Här är en länk till Petters blogg. Simon gjorde lite "fanart" som verkar blivit uppskattat! 
Han är duktig han. Min Simon 

Ryggsäcken har kommit!




Det är alltid lika kul när morbror Elias är på besök tycker Sibelle.
Han kommer med massa roliga idéer, som att hoppa och busa i sängen exempelvis!




Den här kom med posten idag, inte en dag försent!


Som på räls...



Förskole-update;
Hon är inte blyg ett dugg! Och alla lärare berömmer hennes ordförråd!
Idag fick ju jag följa med och kika lite... Jag tyckte det var alldeles perfekt! Stor och öppen yta (lätt att ha översikt på alla barn), välstädat och fräscht, hur trevliga lärare som helst... Det känns bra. Verkligen!
Nu håller jag tummarna för att förskolan motsvarar mina förväntningar rakt igenom! För det är ju inte så lätt att bedömma helt och hållet när man bara tagit en endaste titt...

Ett sockersött litet liv

Som jag misstänkte...



Idag blev jag faster till världens finaste Nellie 
Jag har inte träffat henne IRL än, men jag älskar henne redan som om hon vore min egen! Utan att överdriva alltså!
På Torsdag(!!), då får vi träffa henne 




Ojsan hoppsan!

Här såg det konstigt ut! Skulle bara kika in en snabbis innan jag slår av datorn tänkte jag, och vad får jag se? Jo, att min blogg är kaos. Fint! 

Får väl försöka ordna ny design någon dag här... Det här var ju inte alls lästrevligt...
Om det inte är någonting med blogg.se förståss?.. Visar sig imorgon.

Nu har värkarna satt igång...

...så snart kommer Sibelles första kusin, inom ett dygn eller två skulle jag tro. SJUKT SPÄNNANDE! 
Jag satt med Linda över Skype och försökte ge lite råd och tips, men shit vad man glömmer fort måste jag säga. Jag har glömt bort detaljerna! Tur att jag har en blogg att skumma igenom... hehe

Idag var första förskoledagen för Bellan. Oj vad hon hade haft kul med dom andra barnen, berättade Simon. Onsdag-Torsdag är det jag som får följa med, då är jag L E D I G ! Ska bli såååå KUL att få dela upplevelsen med mitt lilla hjärta!! ♥ Can't Wait!

Lite bilder från gårdagen












Idag skulle du fyllt 20 år ♥

Helgen har varit lugn. Väldigt trevligt har vi haft!
Idag ska vi ta oss upp till lillebrors grav och tända ljus när solen börjar gå ner.
20 år skulle han vara idag...

... och Yada Yada

Julen är nu bortstädad hemma hos oss och imorgon tar vi vårt pick & pack med oss till Enköping. Där ska vi spendera helgen med min familj, som jag träffar sjukt sällan numera(!!) (...Jag jobbar ju fan hela tiden!),
SJUKT mysigt och skönt ska det bli! 

I övrigt så hoppas jag att det här året rullar på ganska fort (om man får tänka så? haha). Jag och Simon har SJUKT BRA framtidsplaner. Framtidsplaner som ska ske under det här året och framtidsplaner som innefattar dom 8 närmaste åren till och med! Ojsan Hoppsan!
Men vi ska ta månad för månad & år för år. Man vet ju faktiskt aldrig vad som händer. Speciellt inte med våra gemensamma planer!.. Men 2012 kommer att bli ett bra år, I feel it!

Här kommer lite blandade & ovisade bilder på Bellan m.fl.


Isar & Bellan


En koncentrerad Bella


"Bellan äter gurka..." ?


Far och dotter

Finns det något godare än rårörda bär med glass?

Bellan do not think so!


Skinntofflor - check!

Idag, lite mer än två veckor senare, kom Sibelles dagistofflor! Precis i tid!




Nu inväntar jag bara ryggsäcken och håller tummarna för att den kommer hem innan måndag!


Inte för att det är någon Ko på isen... men vore ju kul!

En lyckad lekfull dag!

Idag kom lilla Emilia på besök...



Båda hade jättekul tillsammans!
Såhär höll dom på ett par timmar...

Årets första inlägg

Nyår blev lugnt och inte så märkvädrigt, men riktigt mysigt!

Farbror med familj och farmor kom hit. Vi åt god (icke-avancerad) mat, spelade ett sjukt värdelöst spel (så dåligt så att vi var tvugna att fortsätta), skrattade och pratade en massa.
Senare kom pappa med sällskap, vid tolv-slaget skålades det och därefter sköts det iväg några raketer. Vid det laget hade både Sibelle och Isar somnat, så farmor stannade inne och vakade över dom medans vi andra var utomhus och härjade.

Efter det kände sig alla helt slut. Jag och Simon hade ju jobbat hela dagen och farbror med familj har rest runt så det räcker och blir över dom senaste veckorna. Vid två-tiden var nyårsfirandet slut för vår del, och just precis nu är jag hemkommen från jobbet.

Helgen har gått fort!




RSS 2.0