Helg

Städat har jag gjort. Sibelle sover nu, för andra gången idag.
Planer inför morgondagen smids för fullt! Simon hade tänkt på nästan exakt samma sak som jag: stan, shirin och restaurang. Men han hade ännu en plan (för kvällen) efter det; O'learys.

Det lutar mycket åt ja, men helt och hållet bestämmer vi oss imorgon när vi kommit hem från stan igen...


Är du på Emilie? he-he

Fredag

Simon är på jobbet, Shirin är på jobbet och Sibelle har precis lagt sig för att sova en liten stund. Jag ska städa upp lite efter igår (när vi hade besök) och sen vet jag inte...

Imorgon har jag planerat att vi ska försöka ordna barnvakt till Sibelle och sedan dra ner till stan, hälsa på Shirin på jobbet, kika lite i affärer och sist men inte minst äta på något mysigt ställe. Men jag ska höra med Simon när han kommer hem först, jag tror han kommer gilla idén...

Jag vann jackan!

Och den gick för 360 kr! (=BRA KÖP!)
Jag är sjukt nöjd!

Nu när jag vet vad hon ska ha för jacka (och mössa) så har jag kikat runt efter allt runtikring och hittat ganska exakt vad jag vill att hon ska ha. Det enda som saknas är egentligen en fin fleece...



Om det inte skiter sig med storlekar och annat så kommer Sibelle få köra på det här i vår. Det är alltid skönt att ha ordnat allt innan våren är här. Snön och kylan kan ju försvinna när som helst...

Klick!

Klickade precis hem den här fina! (till Sibelle hehe)
Och jag hade tur ska ni veta, det fanns bara en kvar.



Här hittade jag den

Hej sötis!




jag lever

Här har det varit tomt ett tag. 
Det är sjukt mycket som händer nu, samtidigt som det faktiskt inte händer någonting. Mycket att planera inför renovering, rumbyte och annan ordning i livet!

Simon är ledig till klockan fyra. Så innan han börjar ska vi försöka få i oss lite mat och sen ska vi bara njuta av livet en stund... Det blir skitbra!

Okej...

Det här med Tradera har jag helt glömt bort. Har haft ett konto, som jag skaffade 2008 när jag hittade något kul jag ville bjuda på, men inte rört det sen dess. haha

Så nu är jag som en riktig nybörjare igen, har helt glömt bort tänket! Jag bjuder på en (NY!) fin PoP jacka till Sibelle...
Istället för att vänta till sista minuterna och bara slänga in maxbudet så ska jag göra det nu, såklart. På en gång, när det är flera dagar kvar! (smartass)

GISSA OM PRISET HAR STIGIT! haha
Men man lär sig av sina misstag. Nu ska jag vänta till sista minuten och slänga in mitt maxbud (som kommer ligga kring 400kr). Sen får vi hoppas att jag vinner (!) för den jackan vill jag att hon ska ha!
(Från vår och höst 2010 är den, diggade inte dom som finns på PoP-sidan nu faktiskt...)

Eller möjligtvis den kanske...


Hej

Heldag med Shirin igår och en heldag på IKEA i Hälla idag. Så mycket mer har inte hänt...

Sibelle ligger nu och sover efter en väldigt lång dag. Själv sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar i köket så hon kan komma hit och hjälpa mig med lite stuff! Ikväll blir det solsidan och en hel del kortspelande (förhoppningsvis) och imorgon bär det av hemmåt!

Japp!

HELT ändrade planer!

NEJ, Simon var INTE ledig i helgen fick jag reda på idag! Han hade helt och hållet kollat fel på schemat. Helt ensam skulle jag varit................... om jag inte hade dragit med Shirin till Enköping.

Så nu sitter jag här...

Simon jobbar lång lördag och halvlång söndag. Så jag passar på att åka hit och umgås lite med familjen.
Imorgon besöker jag Shirin och på söndag tar jag och mamma en sväng till IKEA i västerås. Det är ju alltid kul med IKEA liksom. Sen får vi se, om jag åker hem på söndag, eller om jag stannar till måndag. Inget bestämt!

FREDAG!

Och Simon är ledig HELA helgen. YES!

Jag är fortfarande sjukt inne i letandet efter vår-ytterkläder till Sibelle, så imorgon funderar jag på om vi ska ta oss till Gränby centrum och checka läget lite... 
Idag var det tänkt att vi skulle knalla till mormor, men eftersom hon antagligen blivit magsjuk så FET-skippar vi det. Vi får försöka hitta på något annat kul istället... typ en promenad i det vackra vädret kanske...

Tandläkartid

Idag har Sibelle sin första tandläkartid. Så kvart över 12 är vi på plats!..

Emilie och Leon är påväg hit och dom borde vara här näääär som helst. Simon drog med Ronny & Linda till "arbetsmessan" (minns inte vad den heter haha) precis, och hoppas på att kunna hjälpa dom hitta sig något jobb!


Nu åker vi!


Today, my day.

Ikväll bär det av mot Enköping! Först hem till mamma för att lämna av Sibelle och sen till Joar Blå för att gå på konsert (? bror Alexz ska elgitarra lite!) . Sen tillbaka till mamma för att hämta tillbaka Sibelle och sen hem till Shirin som väntar på oss här. Sen vettefan!

Slaskeman

Jag är färdig för att sova, men har fastnat vid datorn (som vanligt hehe). Jag älskar att slösurfa på nätterna föööör mycket! Sitter och tittar på ALLT och inget verkligen... 

Hittade ett jättefint grönt regnset mitt upp i allt. Som jag funderar på att beställa till Sibelle, Didriksons Slaskeman. Det står mellan att beställa det imorgon, så det är klart, eller vänta tills hon faktiskt behöver det. Vi får se... Babyrosa/cerisea accesoarer matchar jag det med isf, dvs stövlar, vantar, mössa... Men jag är fortfarande inställd på att stövlarna blir dom superfina Tretorn! Om jag inte hittar något annat jag faller för vill säga.....

Godnatt!

/ Super_intressanta_tjejen



Det här kom Simon med till mig igår . . .



...och jag visste inte ens att det fanns sånna äpplen. Qute

3 ÅR

Idag är det 3 år tillsammans ♥

Så Grattis till oss!



Hej

Sibelle modellar i koftan som min kära farmor stickat.
(kort taget för att skicka till farmor........)





OCH...

...TAADAAAAA!



Äntligen köpte jag mig en motionscykel!

Nu ska jag bara ordna lite kalori-information om  saker jag ska stoppa i mig (kalorisnåla alltså), sen är det bara att sätta igång! (igen) Men denna gången på en helt ny nivå! Nu kommer jag ju kunna äta vaaaaad jag vill egentligen... bara jag cyklar bort det sen!


Dåsig

Sib sover. Shirr är påväg hit från jobbet. Dagen har varit väääldigt seg hittills, det enda vettiga jag gjort är att bada Sibelle. Jag känner mig dåsig i huvudet, varken trött eller pigg, bara... lat? Inte vet jag... Men ner till centrum och köpa en enegidryck kanske, så jag kommer igång någon gång!

Anagligen har jag hittat mig en motionscykel nu!!!

Tänk vilka grejer det finns nu för tiden...

här ligger jag liksom i sängen och bloggar från min iPod! Bilder går iof inte att ladda upp från den men... Det får duga ändå! Hehe Kvällen var trevlig, likaså dagen för den delen, det har pratats, ätits och fikats en hel del skulle man kunna säga. Planerna för morgondagen är krashade. Det var tänkt att empan och jag skulle ha en Melodifestivalen-kväll (fast vi inte är melodifestival-nördar haha) men så blir det icke! Så vad jag ska hitta på får vi helt enkelt se, antagligen städa lite, "snabbfolla" (Tack Ikea) gardiner och lite annat... Shirr slutar två, så någonting kul lär det ju bli!

Mormor

Idag blir vi bjudna på mat hemma hos älskade mormor, så vi ska börja knalla dit när som helt...
Sara fyller år idag, så ikväll bär det antagligen av mot henne.

Nytt skrivbord

Förutom att ha hängt i Årsta så har vi även hunnit en sväng förbi IKEA och köpt oss nytt skrivbord + matchande förvaringsutrymme ovanför, samt monterat upp allt.
Det är riktigt maffigt IRL och jag är nöjd. Nöjd för att allt småtjaffs som ligger och stökar på skrivbordet numera är fint sorterat i skåp och lådor, osynligt!



Det ser inte mycket ut för världen på bild,
men fräscht och fint blev det In Real Life som sagt.

Pocket frogs

IDAG åker vi till Årsta, Finally. Hälsa på farmor, farfar, fastrar och farbröder är vad som gäller för Sibelle all day.
Ikväll kommer Ullan och blir kvar till imorrnbitti!

HELT beroende är jag av appen Pocket frogs. HAHA Jag gör mina grodor glada, parar dom och försöker få fram färg och ras efter beställning osv osv. Pocket frogs fick sysselsätta mig under hela tvättiden idag. Så på Level 5 är jag nu, så ni vet....... haha (NÖRD)


Sömn-vägrarn

Nu är badrummet äntligen färdig-grund-städat. Men SHIT va jobbigt det var. Inget man gör allt för ofta... grundstädar menar jag. Men det är skönt när det är klart minsann!

Sibelle har, dom senaste dagarna, börjat sov-vägra. Inte kul. Det har alltid gått så lätt att bara lägga ner henne i sängen, säga godnatt och gå ut därifrån. Men nu funkar ingenting. Inte ens att vyssa henne i famnen till sömns!
Det kan vara vaccinet kanske, tänderna, eller en annan tillfällig grej? (förhoppningsvis!) 

Det jag får lov att göra nu är; Lägga henne, säga god natt, plocka upp nappen från golvet, lägga henne, säga god natt, plocka upp nappen från golvet, lägga henne, säga god natt och plocka upp nappJÄVELN från golvet. haha

Så fort hon slutat kasta ner nappen så ligger hon bara och gnäller en kort stund och sedan somnar hon bums! Hoppas FA-AN att det är något tillfälligt!

Vårskor?

Det lutar mycket åt att det blir dom här paren som Sibabobobo får knata runt i i vår...
("i i"... muppigt!)





Möjligtvis någon annan färg... men antagligen inte.

Har ju glömt. . .

... att skriva ner resultatet från BVC-besöket igår.

Vikt: 9700g
Längd: 76 cm
Huvudomfång: 46 cm

Dvs 5,5 cm längre, 1 kg tyngre och 1 cm större huvud på ca 2 månader.
Inte illa! En strl 86 är hon nu...

Hon vaccinerades också, 1-års sprutan. Så duktig så! Pep till men blev tyst lika fort...


Halsbränna(!) är precis vad jag har just nu. Hade det igår också. Känns lite skumt eftersom jag aldrig haft halsbränna någonsin i hela mitt liv innan graviditeten, och inte efter heller, tills nu. (Och NEJ! Jag hintar inte åt att jag är gravid...igen)

MOTIONSCYKEL är jag fortfarande på jakt efter. (Tjatig, jag vet) Men faaaan, jag vill verkligen hitta den bästa och mest prisvärda. Svårt det där...

Godmorgon



Sibelle ligger och chillar / äter frukost i bodysuiten från Lindex.
Jag ska hitta fler bodysuits!

Måndag

Jag är fortfarande på jakt efter en bra motionscykel. Så fort jag ordnat en så ska jag dra igång kalori-dieten! Den kommer funka så mycket bättre när jag kan se på ett ungefär hur mycket kalorier jag förbränner innan och efter jag ätit.

Snart drar jag och Simon igång rumbytet också! Nu har vi fått vår loftsäng såld, så nu är det bara garderob och bokhylla som ska bort, sen är det bara att sätta igång.
Jag har i princip en färdig bild i huvudet för hur det ska se ut i Sibelles rum, men inte gästrummet. Jag har fått SJUKT MYCKET inspiration från en hemsida vid namn Styleroom. Jag är som besatt (haha), sitter och tittar igenom sidan så fort jag får tid över! 

Här är den enda idén som jag kommer "sno" rakt av iaf:



Sjukt smart och nice


Idag är det ettårs-kontrollen. Klockan halv två ska vi vara på plats!

Idag

Dagens planering går att beskriva med ett ord. Cupcakes.

Det är ungefär så långt jag hunnit planera idag, att jag ska baka cupcakes. Pappa och Elias (+ en till) är hitbjudna.
Vi har hunnit städa, jag har snaggat Elias och Simon är och handlar.
Nu väntar jag bara på ingridienserna.......

Fre-Lör-Sön

I Fredagskväll kom Robin och "Morgan". Vi spelade Kabal och pratmakarna tills mycket sent på natten.
Igår kom Nico. Han sov kvar och ligger i gästrummet för tillfället. Innan han kom tog jag och Simon en heldag på IKEA. Det vi kom hem med var i princip; nya toaborstar, gardiner till köket, anti-halk-matta till badkaret & en hel lista på grejer som vi ska köpa till dom nya rummen...

Det var / är KUL.


Sibelle pussas och "pratar" i telefon


Bondgård







Bondgården är uppskattad! Det är kul nu när hon leker med den på riktigt.

Anledningen till att Sibelles hår ser "flottigt" ut är... babyolja.
Igår kämpade vi med att få bort det sista s k skorvet.

Man måste dränka den delen av hårbotten som är täckt av skorv med babyolja och sedan "riva" lite löst på det. Jag fick reda på att dom delarna som är täckta med skorv hindrar håret från att växa fram. Så nu jävlar ska ALLT bort! Jag vill inte riskera att Sibelle får flintfläckar! haha

Nejdå, så fort du tar bort skiten så växer håret ut igen...
Och på vissa barn försvinner inte allt förns dom är 4-5 år, trotts att föräldrarna försökt. Sibelle har ju alltid haft mycket hår, så jag har haft problem att komma åt. Men nu när jag för första gången ger mig på det med babyolja så verkar det funka suveränt! Så det är ett tips (till dom som inte hört det). Själv har jag hört det sedan innan hon föddes, men jag har inte tagit mig i kragen och gjort något förns nu, när jag fick höra att det hindrar håret från att växa fram! haha Och att hår-rötter följer med "skorvbitarna" när du väl tar bort det...


Värsta odlingen



Såhär ser det ut i vårt kök för tillfället.
Simon går ju frukt & grönt-kurs, så han fick med sig allt detta när han var och besökte odlingen igår. Fantasi är vad som behövs! Det är ju bra om vi lyckas använda allt...

Idag är det torsdag och därmed tvättstugan som gäller!

Vigdis köttfärspaj!



Bjuder huset på idag.
Jag valde att lyxa till det lite eftersom jag har två gäster idag. hehe

Den här pajen hade vi på dopet, uppskattad av ALLA.
Den godaste köttfärspajen jag någonsin ätit faktiskt...

Konstigt nog så AVSKYDDE jag Vigdis köttfärs när jag var gravid! HAHA
Jag säger då det... graviditeter är SKUMMA.

Jag kan inte youtube men . . .

Nu borde "Ett litet klipp från imorse..." funka att titta på!

Ta en titt



Ungefär såhär tänker jag mig Sibelles rum när det är klart.
Ganska exakt en sådan fondtapet vill jag ha!
(Men med vit bakgrund och svarta stjärnor haha)

Jag vill ha vita möbler, sedan svarta och rosa detaljer.
Vita möbler och svarta detaljer känns ganska tidlöst och dom rosa detaljerna visar att det bor ett barn där.
Typ så tänker jag...

Men jag hinner säkert ändra mig 100 ggr innan rummet så småning om blir klart! haha

Idag

Kläder ska skickas tillbaka till H&M (mot nya likadana i mindre storlek), det ska handlas, maskin ska skickas tillbaka till Ellos (pappas), det ska lagas mat, det ska hängas med Ullis, det ska städas lite OCH det ska kikas lite på internet efter inspiration till Sibelles nya rum & nya gästrummet. Ska byta dom rummen inom en snart framtid.

Så ser min dag ut!

Jag börjar med inspirations-jakten...

Till Sibelle från Thailand



Uppifrån och ner:

Ett par bruna Thai-byxor (födelsedagspresent från Sara)
Exakt likadana som jag köpte till mig själv! Kommer att användas som byxdress i sommar.

2 sockersöta klänningar
Eventuellt så kommer en av dom att användas på midsommar.

Katten med stort K (födelsedagspresent från Christer & Marie)
Den fanns ÖVERALLT i Thailand. En mycket populär katt.

Lundmyr baddräkt
Köpt på taxfreen. Jag DOG när jag såg den! Så himla söt kommer den vara i sommar!

2 par Levi's Jeansshorts
Ett par i strl 1 år och ett par i strl 2 år.


Sen köpte vi även en liten badring eller vad jag nu ska kalla den. Som hon ska ha hemma hos farmor och farfar i poolen. Den har två hål som hon kan ha benen i och sitta! Det blir nog skitbra sen...

Annars fanns det inte alls mycket i Thailand för 1 åringar. Jag köpte i princip det jag såg, som var fint alltså...



Lufta stjärten

Lufta stjärten är vad Sibelle gjort hela morgonen, tagit ett bad också iof...
Det där röda, svidande börjar försvinna mer och mer nu. Skönt!

Shirin är här och blir kvar en vecka. Idag börjar hon klockan fyra och innan dess ska vi laga mat. Det är ungefär så långt vi kommit i vår planering för dagen...
Simon är på Ica-Kurs. När han slutar vet vi inte riktigt, men någon gång vid fyra ungefär skulle jag tippa på.

Idag är en BRA dag. Trotts bristen på planer...


RSS 2.0