Hej!

Emilie, Leon och Elaine har hållt mig sällskap hela dagen. Både Sibelle och Leon har feber. Sibelle fick den igår kväll och Leon har antagligen fått den idag. Men båda höll humöret uppe trotts febern, så en eloge till dom!


Nu drar vi till Årsta för att fira Alex som fyller 10!

Ny uppdatering på Sibelle-fronten:

Nu säger hon även Blomma,"Bobba", och pekar på blomman.

Hon säger också Pappa, bl a när hon är hemma hos farmor och farfar (som har ett stort kort på oss i köket) och pekar på Simon.

Mamma är jag lite osäker på om hon förstår däremot. Hon säger mamma till mig ibland, men hon säger mamma till lite andra saker också... haha

Men det kommer det kommer. Allt går skitsnabbt nu!




Idag var Pablo, Sibelles Gudfar och Simons "bruur", på besök hela kvällen. Vi har lagat lasagne, ätit lasagne och tittat på Zorro.

4 dagar

Good morning!
Nu har jag fräschat till lägenheten och när jag var klar kom Elaine hit. Sibelle och Elaine skrattar och har sig i Sibelles rum för tillfället. Sötnosarna!


Jag och Simon ringde fritidsresor idag på morgonen för att boka extrakilon till hemvägen och sen mat till dit-vägen. Allt var försent... Så vi får ingen mat under vår 11 timmarsresa och råkar väskan väga lite för mycket på hemresan så kostar det 500 baht /kg. Lite trist. haha
Men vi kom fram till att vi ska äta oss PROPPMÄTTA på arlanda. Eftersom vi bara sitter och förhoppningsvis sover hela resan så borde vi inte bli så hungriga! Hoppas jag.......

Det är nära nu, på söndag åker vi!! Idag ska jag försöka ordna lite saker. Ta mig till apoteket och rådfråga om och köpa solkräm bland annat.  Köpa "Handtvättmedel" (ifall vi inte bor någonstans där det finns tvättmaskin...) osv osv..

Den är SJUKT nära nu! 4 dagar...


Jeans jeans jeans

Idag blev det mellandagsrea för mig och Elaine eftersom jag hade lovat henne det. (Hon fick presentkort i julklapp) Mormor fick vara barnbakt så länge.

Elaine hittade 5 tröjor och lite smycken. Jag hittade ett par fodrade mocka-skor & till Sibelle köpte jag fyra par jeans.

Mina två fynd var egentligen bara:





Skorna (som jag köpte för en hundralapp) som tidigare kostat 400kr & ett par av jeansen till Sibelle (som jag också köpte för en hundralapp) som tidigare kostat lite över 200 kr.


Resterande jeans köpte jag till ordinarie pris. Allihopa på Kappahl (inkl dom jag köpte på REAn).
Det jag är mest nöjd över är att jag fått en bra start på Sibelles "strl 86-garderob". Nu när hon kan gå så känns det lite roligare med jeans eftersom jag inte behöver tänka på att det ska vara mjukt vid knäna...
Men en sak skrämde mig lite faktiskt! Hon kan redan ha jeansen bra. Jag hade hoppats på att dom skulle vara lite större, så hon har något att växa i sen. Men hon kanske stannar upp lite nu? Det visar sig!


Sibelles nya Jeans-garderob, allt i strl 86:


(dom svartgrå jeansen har hon fått av Shirin för ett tag sen)

Sibelle

Sibelle snappar upp ALLT. Precis allt vi gör ska hon också göra. Hon har börjat med det nu på senare dar typ...
Exempelvis så ska hon sätta på sig mössan, ta av mössan och sätta på sig mössan igen osv osv...
Hon har också fattat att man använder pennan till att rita på papper och gjort sin första "teckning". Folk blir riktigt fascinerade och även vi. Det är så häftigt!


Här är en liten julhälsning som Sibelle gjorde med farmor och farfar när hon var där i lördags. 
(Den skickades inte till Svenskar, därför är den på engelska. haha)

Dans-prinsessan!



Här har Sibelle, efter x antal försök, lyckats få på sig mössan alldeles själv!


Låten ÄR fan bra asså!


Lite julklappar

Från mormor:




Från gammelmormor:




Från farmor:




Från mig & Simon:



Plus lite till...
Pussel, diverse leksaker, kläder, pengar osv osv..........

Jätte jätte fina saker har hon fått!

Juldagen. . .

...i bilder.
Alltifrån muppbilder till söta par-bilder! hehe





Gårdagen vart bra. Förfesten gick från att vara lite tyst och seg till att bli as pepp och kul! Platina som vi gick ut på var fullproppad. Bokstavligt talat. Det var kö precis hela tiden till precis allting. Det var mindre kul...
Skulle man gå från det ena dansgolvet till det andra fick man stå i kö, skulle man ut och ta frisk luft fick man stå i kö, skulle man hämta något från jackan fick man stå i kö osv osv... SJUKT att dom släpper in så mycket folk. Men stundvis hade vi riktigt kul iaf, dom andra stunderna kan diskuteras. Tappade bort varandra gjorde vi hela tiden också... haha

Men världens grymmaste sällskap var vi iaf! Det gjorde kvällen...

Sibelles första jul. . .



Dagen har varit mysig, rolig och underbar. I början av dagen tyckte jag att det var lite jobbigt, ville ju ha allt perfekt innan alla kom så jag blev en aning stressad. Men i slutänden blev julen över förväntningarna, underbar.

Det har varit så mycket paket som har delats ut så det är SINNESSJUKT! haha
Sibelle måste nog ha fått en tredjedel eller åtminstone en fjärdedel av det som låg under granen. Jag tänkte ta lite bilder på grejerna imorgon...

Jag skulle kunna skriva en hel bok om dagen som varit känner jag. Men jag väljer att fatta mig kort, två ord;
BRA JULAFTON !


Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Simon. Imorgon är det party.

Vilken HETS!

Det var inte ett dugg kul att gå på stan idag... med barnvagn. INTE ETT DUGG! Bara eländigt faktiskt, kallt, rått och hetsigt! USCH. Emilie var höjdpunkten. Utan henne hade jag nog vänt och åkt hem direkt. Och inte hittade jag några kläder inför juldagen heller... Men imorgon ska jag göra ett nytt försök UTAN BARNVAGN. Sibelle får vara hos farmor medans jag krigar mig fram till kassorna!

En Haircut
En julklapp till Sibelle
En julklapp till mamma
En julklapp till . . . . .
En outfit till juldagen
Står på inköpslistan!

Det enda jag kom hem med idag var ett 2-pack strumbyxor till Sibelle. Då var jag ändå på stan i 4-5 timmar...


Hej mitt vinterland

Jag ÄLSKAR tidiga mornar. När alla sover och jag är uppe heeeeelt själv. När det är mörkt och kallt ute, det är underbart, mysigt!

Idag tog jag en tidig morgon p g a Emilie. Det var tänkt att hon skulle komma hit innan 8 på morgonen, men det verkar som att hon försovit sig... Själv har jag badat och tagit hand om mig själv, påklädd är jag också! Mycket skönt. Det gäller ju att passa på medans lilla prinsessan sover...

Idag är det stan som gäller (om någon missat det. haha). Det var ju tänkt att jag och Emilie skulle vara på plats tidigt, men jag har en känsla av att planerna kommer bli ändrade. Men har jag inte hört av henne vid 10 så drar jag nog till stan i förväg och väntar in henne där... Den där tjejen kan sova vilken tid på dygnet som helst ska ni veta! haha





UPPDATERING; Emilie kom precis! haha

ÅÅÅÅÅÅH HA HA HA

Kul att jag och Yssa typ planerar att ha på oss samma outfit (av en slump asså!!) den 25e! Jag hade ju som sagt tänkt ha röd kavaj till mina röda skor och antagligen en svart blus och mina sammet-leggings. Yssa tänkte ha röd kavaj, svarta skor, sammet-byxor och ett svart linne... SUCK haha

Jag antar att det blir JAG som får försöka hitta något annat eftersom jag inte köpt mig någon röd kavaj än. Jag tänker inte låta folk tro att vi ringt och bestämt med varandra vad vi ska ha på oss kvällen till ära iaf! hahahah
Shit asså... Jävla Yssa

Fast hittar jag inte på något bättre kanske jag köper röd kavaj ändå... det återstår att se imorgon!


(hahahahahahahaha)

Nu är dom här!...

Mina nya röda älsklingar!
TACK EMILIE!!!!!!!



Emilie har varit här hela dagen med Leon. Vi har haft det mycket trevligt. Imorgon kommer vi springa runt på stan i hopp om att hitta den perfekta juldags-outfiten. Jag ska såklart hitta något nice som matchar mina skor! ♥ Kanske en röd kavaj eller något? Kul ska det bli iaf!

Julgranen...

Nu är julgranen uppe och färdigpyntad! Riktigt stor och fin är den så jag är nöjd! Det tog sin lilla tid men...



Eftersom jag inte fick någon bild som ger julgranen rättvisa över huvudtaget så lägger jag bara upp ett litet smakprov.

19 December - VACKER, SPECIELL DAG!

OJ vilken dag. Vi har spenderat den i Länna, kom hem precis efter 6. Maries föräldrar har bjudit oss på riktigt god förrätt, varmrätt och efterätt idag. Grillad oxfilé, cheesecake och smörstekt sparris inrullad i serrano-skinka var dom personliga favoriterna som fanns på bordet. Sen fanns det lite därtill...

Sibelle går hellre än kryper, det är lilla Isaks förtjänst. Isak är 3 månader äldre än Sibelle och springer runt som en liten galning. Sibelle tog efter honom direkt! Så nu går hon, på riktigt! Hon är så duktig(!) och charmade precis alla gjorde hon! ...Som vanligt skulle jag vilja säga! hihi

Städat har jag och Simon gjort nu när vi kom hem. Det var tänkt att vi skulle smälla upp julgranen också men den får nog vänta till imorgon. Helt SLUT är jag efter dagen. Det här är första gången jag tar det riktigt lugnt sen jag vaknade. Men SHIT vilken bra dag det har varit! Jag är tok-nöjd.




Sibelle fick vara en liten pepparkaka idag också. Fjärde advent...


Huvudvärk

Huvudvärk vaknade jag upp med idag. Jag har det fortfarande och det är INTE skönt...
I princip hela förmiddagen har jag varit hos min far och hjälpt honom med lite stuff. Det var ganska jobbigt att göra det när jag har huvudvärk faktiskt, men har man lovat så har man lovat!

Shirin ringde mig när jag var påväg hem igen och sa att hon kommer över idag och blir kvar till ikväll. Så nu sitter jag egentligen bara och väntar på henne.
Simon och Sibelle är påväg till mormor en snabbis och jag valde att inte följa med, pga huvudvärk (om någon missat att jag har det?).

Ikväll är det tydligen Robinson-final också!
Så får jag en pizza med en massa kronärtskocka på och lite julmust till så ska det nog gå att rädda den här värdelösa dagen ska ni se!

Julklappstips?

Idag har jag och Sibelle myst i årsta hela dagen med Simons familj. Farmor, farfar och alla farbröder och fastrar. Hur mysigt som helst.
Jag har jobbat i tryckeriet också. Fick en hel del gjort faktiskt. Så nu blir det inge mera jobb innan jul, för nu är det fullspäckat schema!


Jag köpte en liten julklapp till Sibelle idag. FRÅN LIDL(!?) HAHA.
Ett tält med 250 bollar till. Underbart ju! Ynka 300 kr kostade det dessutom.
Jag tror och hoppas att hon kommer älska det, för det gör jag! Det fanns bara en kvar efter vi köpt vårt, så jag är nog inte ensam om att tycka det är en bra idé till jul iaf...

Jag tycker faktiskt att det är lite svårt med julklappar till henne i år. Ska jag köpa något som hon har nytta för sen? Något hon har nytta för nu? haha
Men jag tror att jag har bestämt mig för att köpa Duplo eller/och Klossar. Nu när jag köpt det där tältet (som hon kan leka med och ha kul åt redan nu) så känner jag mig nästan ännu säkrare på att det blir Duplo eller Klossar, som hon har mer nytta för sen... och lite nu förståss... för sen fyller hon ju år också...



Nuså!

Nu är jag och Simon vaccinerade mot hepatit A och sen så har jag ordnat mig ett pass. Skitful blev jag på kortet haha. Inte för att jag såg risig ut som tur var. Jag blev bara ful. Håret var helt tillplattat av luvan osv osv.
Men men, vad gör det om 100 år typ...

Just nu sitter vi och tittar på Robinson, nördiga som vi är. Sjukt spännande är det!
Imorgon ska jag ta mig till Årsta och jobba lite i tryckeriet. Sen får vi se vad som händer. Det får nog bli en lugn kväll...

Världens sötaste pepparkaka



och jag...



...ska fira lucia med mormor och alla pensionärer klockan ett idag.
Efter det drar vi till stan och gör våra ärenden.

Svart på vitt

det är bara...

37 dagar kvar till Sibelle fyller 1
18 dagar kvar tills vi lämnar Sverige
16 dagar kvar till nyårsafton
11 dagar kvar tills mellandagsrean sätter igång
10 dagar kvar till juldagen
9 dagar kvar till julafton
8 dagar kvar tills jag och Emilie ska dra en shoppingrunda inför juldagen
5 dagar kvar till Emilie kommer hit
4 dagar kvar till fjärde advent

Osv osv typ. Detta är vad jag kommer på såhär på rak arm iaf...
Kan man göra annat än ÄLSKA december - Januari? Älska livet? NEJ



Om 33 dagar lämnar vi paradiset...
det var inte alls lika kul tankesätt.
haha

Krasslig

Sibelle var lite hostig igår men det har gått över... till mig. Jag hostar, slemmar, snorar, you name it! Inte nice.

Imorgon ska vi till stan. Jag måste ordna ett nytt pass (eftersom mitt är 6 DAGAR för gammalt till hemresan!!!) och sen måste vi båda vaccinera oss.
Hoppas jag inte SER sjuk ut imorgon, risig typ. Jag menar, kul att se risig ut på ett pass som du ska dras med i 10 år! Bara för att jag har dom tankarna nu lär jag väl få någon mysig finne eller liknande PLUS att jag säkert ser rejält risig ut...
HAHA we'll see... we'll see...

Hej!

Igår var Ullis här och senare på kvällen så kom Robin också. Vi pratade, åt och pratade i princip.

Upp och hoppa! var det som gällde för Ullis och mig idag. Ullis började jobbet klockan 7 och min tvättstuga klockan 7.30. Jag har precis tagit ett bad och ska kila tillbaka till tvättstugan snart igen. Både Sibelle och Simon ligger och snarkar, det blev en lång natt igår...

Om sisådär 5 dagar landar familjen EmilieLeonJaqub i Uppsala. Det ska bli kuuuuul!




Jag leker Supermom på Donkishh...

God morgon

Ullis kom hit idag, klockan halv 10, direkt efter hennes nattpass. Så för tillfället ligger hon och sover sen ska jag väcka henne klockan 12. Jag och Sibelle ska väl sysselsätta oss till dess, sen får vi se vad vi ska hitta på.




Invigd!



Varm och bra är den. Över mina förväntningar!

Idag knallade vi i snön för första gången. Helt på egen hand blir det nog inte förns nästa år... och det kan ju tolkas hur som helst egentligen. Men jag tror nog att det blir ganska snart efter årsskiftet!
Kul hade hon, det var intressant med snö.

HAHA



Sibelle är busig.
Minst sagt!
Hittade den här bilden i kameran och den är väl tagen för någon vecka sedan...


Nu har vi testat overallen

...och den satt precis lagom för stort, så den behåller vi.
Den borde hon kunna ha hela vintern...




Jag Skäms!

Men jag tycker att den här låten är så skööööööööön! haha



Ett gott nytt jul, ett gott nytt jul,
svart, vit, brun, röd eller gul
Ett gott nytt jul, ett gott nytt jul,
blind, tjock, döv eller ful

♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫




Men den här är bäst.

Overall

Idag har vi åkt runt precis hela dagen. Handlat ett par julklappar som var kvar på listan, en ny overall till Sibelle och lite annat...

Jag blev lite ledsen när jag gick in både på Babyland och Barnenshus, där jag "sett ut" en overall till Sibelle, och dom inte hade den kvar i hennes storlek på någon av affärerna. Inte skulle dom få in den heller! "Kika på internet" fick jag som tips. Men det värsta är att jag gjorde det först, att dra till affärerna var min plan B. Så den overallen är ju så gott som körd tyvärr. Jag hade tänkt mig Didriksons Tucky Coverall. Det fick bli en från H&M istället som är helt okej fin. Min plan C...
Hon ska få testa den imorgon och jag hoppas att den är lite förstor. (så hon kan ha den hela vintern) Jag tog strl 80. Den var slut överallt i strl 86 tydligen... Den hon har nu sitter precis och är en strl 74, så det finns ju hopp. Annars får den åka tillbaka!


Nu är det ny städat och fräscht här hemma iaf. Jag blev precis klar! Så när Sib har somnat ska vi nog titta film, eller något annat lugnt...

Shirin är här

Hon kom hit igår, frisk och kry. Men idag mår hon skit. Hon har knappt klivit ur sängen, knaprat tabletter och tagit tempen. Inge feber hade hon. Men hon ser ut som ett vrak. Det är lite tråkigt faktiskt... 
Men jag ska göra mitt bästa för att stå till tjänst. Sen får vi väl hoppas att hon frisknar till under dagen, för hoppas kan man ju alltid...

Annars har vi bjudit pappa, mormor och lilla Elias på mat idag. Vi gjorde vår egna version av en rätt vi alltid åt på Gregers (en Thai-restaurang / Pizzeria som fanns i Enköping). Det blev MYCKET gott (tyckte alla) och faktiskt ganska likt.
Nu håller Simon på och städar upp efter Elias bland annat, som har rivit ner varenda kudde och filt på golvet. "Han har byggt koja". Så jag ska väl också hjälpa till. Dammsuga bör jag nog också göra...



Barnvakt

Idag ska jag vara barnvakt åt Simons småsyskon (Hiyab och Beimnet).
Dom borde komma när som helst...



Beimnet & Hiyab

"Men dom är ju svarta?!?!" tänker ni...
Ja, fosterbarn skulle många kallat dom. Men jag tycker att dom är syskon.
Brother(s) from another mother som man också kan säga... haha


Mot mormor . . .

... för att lämna en säck med kläder! (jag har rensat ur mina garderober idag) haha
För den som undrar så har mormor en förmåga att passa väldigt bra i kläderna som jag brukar sortera ut åt henne. Tänk att jag fick ihop en hel jävla säck! Fifan!

Grillad kyckling

Grillad kyckling, baguette och potatissallad åt Simon och jag idag. Riktig sommarmat! haha Men guu så gott det var!

Vi har promenerat lite med Sibelle sittandes i pulkan, hälsat på mormor bland annat. Hon fick provsmaka köttbullarna som vi förberett inför julafton. Tummen upp tyckte hon!
Vi blir typ 14-16 pers hemma hos oss i jul. Så det är en hel del saker att förbereda skulle man kunna säga. Det känns så jävla bra att Sibelle får fira sin första jul tillsammans med så många från familjen. Uuuuunderbart!


NU (!) ska vi städa. För här hemma ser det ut som en jävla svinstia!

Headache

Det blev inget jobbande i Årsta för mig idag, som det var tänkt. Jag har SVIN ont i huvudet. Börjar faktiskt fundera på om jag har migrän eller liknande? Det svartnar lite för ögonen med jämna mellanrum nämligen...

Precis just nu
är det faktiskt inte så illa som det varit. Men antagligen så kommer det väl tillbaka. Jag är beredd på det värsta iaf...

Nu är precis ALL tvätt tvättad i det här huset. Jag hade sån tur som fick alla 6 maskiner och dom 3 torktumlarna efter ett par timmar. Jag har till och med tvättat precis alla sängkläder i gästrummet!

Nu ska jag gå och fortsätta ha ont i huvudet... bye


VINNARE AV NELLY TÄVLINGEN!

...Emilie. MIN KOMPIS Emilie!

Fattar ni hur coolt det är eller!? Av tre vinnare så var hon en av dom.
OCH GISSA VAD!.. En av julklapparna på listan är TILL MIG!




Tänk att vi satt och snackade i telen om "hur coolt det vore om någon av oss vann" SÅ VINNER HON! Och jag visste inte ens att hon hade en lista där jag var med! haha
Det finns ju inga ord som beskriver hur coolt det är. EMILIE ÄR COOOOOL... och bäst!





Mom

Nu är en födelsedagspresent till morfar (som fyller år imorgon) inhandlad (Aladdinask och en trisslott haha) samt 4 kg köttfärs till köttbullarna som ska göras inför julafton.

Sibelle ligger och vilar. Så fort hon vaknar så ska jag börja packa skötväskan inför dagens tripp till Enköping. Mormor kommer hit och hämtar oss när hon är färdig med pensionärerna. 


Jag längtar tills vi anländer. Jag saknar mamma faktiskt...

HA HA HA (Skrattar åt nakenbilden på Kissie...)

Vill ni också skratta? Checka här; HAHA
Allt blir så mycket roligare när hon förnekar att hon var naken på bilden, att den är "photoshoppad". Sanningen lär vi nog aldrig få veta, men kul är det!
(Ja, jag läser Kissies blogg...)

Men men...
Simon badar Sibelle just nu. Imorgon ska vi åka till Enköping, min lillebror Alexz har någon konsert med skolan, det blir intressant...

Fullspäckad helg

Ja, fullspäckad... Det är precis vad helgen har varit...

Den var trevlig, rolig och mysig. Om jag ska sammanfatta den kort så såg den ut ungefär såhär;
Fredag - Risk, pizza, snacks, dålig musik och dålig dans. Lördag - Sovmorgon, Enköping, Yssa, klunkklunkklunk, Fernandos, Yssa, klunkklunkklunk och Joar. Söndag - Yssa, död, Mamma, Sibelle, Uppsala, Årsta, adventsmiddag och fika i mängder.


Idag har jag bara städat hittills, packat upp alla våra väskor o s v, stoppat i en maskin tvätt...
Jag tror faktiskt inte att det kommer hända så mycket mer än så idag...

Enköping - Yssa - Fernandos - Joar

Nu PUMPAR jag musik. Jag är så taggad inför ikväll så det är SJUKT! haha

3 tänder påväg?

Två stycken är helt klart påväg! Båda på övre tandraden (en framtand), sen tycker jag mig se en till liten prick på nedre tandraden men den är jag faktiskt inte säker på. Men två till iaf!



Julklappar

Julklapparna är nästintill färdighandlade. Färdiginslagna är dom också! Det är någon enstaka person kvar på listan... Och Sibelle förståss!
Riktigt skönt att slippa stressa i sista sekund. Det brukar ju vara sån jävla hysteri i affärerna någon vecka innan jul! Nu behöver vi ju inte trängas med barnvagnen iaf...

Mamma kommer hit och hämtar Sibelle om någon timme. Hon ville ha henne över helgen. Så ikväll passar vi på att ha spelkväll och imorgon åker vi hem till Yssa i Enköping. Det blir nog kul!

OKEJ ?!

Såhär går det när man lämnar sin dotter med pappa i typ 5 minuter. . .
(Följde bara Yssa och Viktor till bilen)






BRA SIMON!
HAHA


Det bästa är nog att, när jag kom in, satt han och tog kort på henne istället för att stoppa henne...

HAHAHAHA


Hon var ÖVERLYCKLIG!
Typ; "Yeeeeees! Jag lyckades lura Mamma och Pappa! Mwhahaha"




Det jag vill ha sagt är:
Idag har Sibelle ätit kakor för första gången.


Pappa är snäll han...

Inte förns idag . . .

...blir det julpyntat hemma hos oss!

Vi insåg att vi inte hade tillräckligt med julpynt att fylla ut våran stora 4a med, så det var ju bara till att åka runt och köpa det!
En ny bilbarnstol och en fårpäls blev det dessutom...


Köket
Det enda rummet som är färdigpyntat såhär långt.
Saknas en duk och lite ljus på bordet iof...



Sovrummet
Mer eller mindre än såhär blir det nog inte i vårt sovrum. Ljusstaken är ganska rejäl i verkligheten...




Bilbarnstol & Fårpäls från Babyland


Imorgon ska jag ränna runt lite överallt i Uppsala. Gränby, Stan, Boländerna, You name it.
JULKLAPPS-shopping är det som gäller! Alldeles själv dessutom. Ganska skönt faktiskt. Det är inte många som orkar hålla samma tempo som mig! haha


RSS 2.0